Weer nieuw record voor DE waardepunten actie: 1.272 pakken koffie voor Voedselbank Moerdijk

Voor het 9e jaar plaatsten de Nederlandse Lionsclubs in december en januari inzameldozen voor Douwe Egberts-waardepunten op diverse locaties. De koffiebrander verzilvert deze waardepunten voor pakken koffie en doneert die aan de voedselbanken in Nederland. Ondanks COVID-19 is de recordopbrengst van vorig jaar nu alweer verhoogd!

Nieuw record: 204.000 pakken koffie voor Voedselbanken Nederland

Aan deze actie namen 133 Lionsclubs en 60 voedselbanken deel en het resultaat was zonder meer verbluffend. Vorig jaar werd een record van ruim 65.000.000 punten ingezameld en dit jaar was de opbrengst zelfs de helft meer. Ondanks de COVID-19 pandemie werd een recordaantal waardepunten ingezameld: in totaal bijna 100.000.000!

De koffiepunten werden op vrijdag 26 maart 2021 aangeboden door René Froger, ambassadeur van Voedselbanken Nederland. Als blijk van waardering voor de Lionsclub actie verhoogde Douwe Egberts het aantal pakken koffie nog eens extra, waardoor het totaal uitkomt op 204.000 pakken koffie. Dat is de helft meer dan het record van vorig jaar.

1.272 pakken koffie overhandigd aan de Voedselbank Moerdijk

Ook de opbrengst voor Voedselbank Moerdijk is dit jaar weer hoger dan vorig jaar: inwoners en ondernemers van de gemeente Moerdijk hebben in totaal 538.151 DE koffiepunten gedoneerd. Deze opbrengst is door DE nog extra verhoogd, waardoor er op 2 april 2021 maar liefst 53 x 24 pakken koffie aan de Voedselbank Moerdijk overhandigd werden; totaal 1.272 pakken koffie!

Het miljoenste pak koffie

Een leuk feitje bij deze 9e editie van de actie: bij deze pakken zit het miljoenste exemplaar sinds de start van de actie. Koffie is duur, het bederft niet en zit daarom maar zelden in een voedselpakket. Daarom is ondersteuning van deze actie zo belangrijk voor gebruikers van de voedselbanken.

In december 2021 start de 10e editie van de DE koffiepunten actie; Lionsclub Zevenbergen zorgt er voor dat in de hele gemeente Moerdijk op diverse locaties weer inzameldozen te vinden zijn. We hopen volgend jaar weer op de steun van onze medeburgers en ondernemers te mogen rekenen!

Lionsclub Zevenbergen bedankt alle gulle gevers en de ondernemers waar de inzameldozen mochten staan (op alfabetische volgorde):

• Albert Heijn in Klundert en Zevenbergen

• de Apotheek in Zevenbergschen Hoek

• Attent in Standdaarbuiten

• Bakkerij Bussing in Numansdorp en Willemstad

• Jumbo in Fijnaart en Zevenbergen

• Primera in Klundert

• Het Winkelmandje in Moerdijk

Inzameling 2021 (1.272 pakken koffie!)

Inzameling 2020 (821 pakken koffie!)

Foto's: www.kijkopmoerdijk.nl

Inzameling 2019 (590 pakken koffie!)

Activiteiten voor het goede doel

Lionsclub Zevenbergen bestaat uit een energieke groep vrienden die graag de handen uit de mouwen steken voor het goede doel. Onze (sponsor)acties hebben direct impact op verschillende lokale goede doelen, waarmee we een langdurige relatie hebben opgebouwd. Lionsclub Zevenbergen helpt hiermee een verschil te maken in onze maatschappij en uw leefomgeving.

Over Lionsclub Zevenbergen

Lionsclub Zevenbergen is een gemengde club (zowel mannen als vrouwen) met 24 leden. Onze leden hebben uiteenlopende beroepen, waardoor we beschikken over een brede variatie aan kennis, vaardigheden en waardevolle contacten.

Lionsclub Zevenbergen maakt deel uit van het wereldwijde Lions International netwerk. Lions zijn al meer dan 100 jaar actief over de hele wereld, wereldwijd heeft de Lionsclub 1,5 miljoen leden. In Nederland zijn ruim 11.000 Lions, verenigd in meer dan 430 Lionsclubs. De Lions zijn de grootste serviceorganisatie ter wereld.