Op 27 augustus 2021 organiseren de Lionsclubs; Hoeksche Waard, Schiedam, IJsselmonde en Zevenbergen het jaarlijkse golfevenement in samenwerking met een van de mooiste golfbanen in onze regio. Landgoed Vereniging Golfclub Cromstrijen.

De opbrengst van dit evenement is ten bate van "Metakids".

Metabole ziekten zijn één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Veel kinderen halen hun eerste verjaardag niet eens.

Meer dan 10.000 gezinnen hebben één of meerdere kinderen met een metabole ziekte. Metabole ziekten maken het lichaam kapot. In alle gevallen wordt een kind zonder behandeling ziek en in plaats van dat het kind opgroeit, begint een proces van aftakeling. De impact van metabole ziekten is dan ook enorm. Wij geloven in een wereld waarin alle metabole ziekten behandelbaar zijn en geen kind meer hieraan hoeft te overlijden. Daarom zamelen we geld in voor onderzoek. Zodat artsen meer behandelingen kunnen vinden voor deze kinderen.

Lionsclubs ondersteunen Metakids

Metakids zet zich in voor meer bekendheid voor de ernst, omvang en impact van metabole ziekten. Met een bevlogen team van medewerkers, ambassadeurs en vrijwilligers werken ze keihard in om deze doelen te halen. Metakids wil dat zoveel mogelijk metabole ziekten al bij de hielprik worden ontdekt, zodat er direct behandeld kan worden. Ook willen ze artsen helpen om behandelingen te vinden voor metabole ziekten die nog onbehandelbaar zijn.

Mede dankzij Metakids worden grote stappen gezet op het gebied van diagnose en behandeling van metabole ziekten. Er is nog veel onderzoek nodig om alle vormen te detecteren en behandelbaar te maken. Dus, hoe meer geld er is voor onderzoek, hoe sneller we bij oplossingen komen. De opbrengsten van het Lions Golftoernooi op vrijdag 27 augustus 2021 gaan daarom naar Metakids. Zo is er meer geld beschikbaar voor onderzoek en oplossingen voor metabole ziekten.

Deelname is inclusief lunch, borrel en buffet.
Namen deelnemende spelers, Golfvaardigheidsbewijs is verplicht. Zonder dit bewijs geen toegang tot de baan.