Het jaarlijkse Lions Golftoernooi: 28 augustus 2020 bij Golfclub Cromstrijen

Op vrijdag 28 augustus 2020 organiseert Lionsclub Zevenbergen, in samenwerking met Lions Schiedam, Lions Hoekse Waard en Lions IJsselmonde, het jaarlijkse Lions Golftoernooi op het terrein van Golfclub Cromstrijen in Numansdorp. De opbrengst gaat ieder jaar naar een goed doel. Voor 2020 is dit Metakids.

Het goede doel van 2020: Metakids

Met het Lions Golftoernooi proberen we ieder jaar zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Het goede doel van dit jaar is Metakids. Metakids gelooft in een wereld waarin metabole ziekten behandelbaar zijn en geen kind meer hieraan hoeft te overlijden.

Ruim 10.000 Nederlandse gezinnen leven met de slopende gevolgen van metabole ziekten. Voor veel kinderen bestaat nog geen goede behandeling waardoor ze ernstig lichamelijk en/of ernstig verstandelijk beperkt raken of vaak al voor hun 18e overlijden.

Onbekend maakt onbemind

Nog te weinig Nederlanders kennen metabole ziekten en hun slopende effecten. Wanneer mensen de ziekte niet kennen, kunnen ze er ook niet voor kiezen om te helpen. Dat moet veranderen. Want geld voor onderzoek naar oplossingen is heel hard nodig.

Voldoende kwalitatief onderzoek maakt vrijwel alle metabole ziekten binnen 30 jaar behandelbaar en biedt kinderen kwaliteit van leven en hoop op de toekomst. Als het onderzoek in dit tempo doorgaat, geloven artsen dat metabole ziekten binnen tientallen jaren sneller te vinden, behandelen en zelfs te genezen zullen zijn.

Lionsclubs ondersteunen Metakids

Metakids zet zich in voor meer bekendheid voor de ernst, omvang en impact van metabole ziekten. Met een bevlogen team van medewerkers, ambassadeurs en vrijwilligers werken ze keihard in om deze doelen te halen. Metakids wil dat zoveel mogelijk metabole ziekten al bij de hielprik worden ontdekt, zodat er direct behandeld kan worden. Ook willen ze artsen helpen om behandelingen te vinden voor metabole ziekten die nog onbehandelbaar zijn.

Mede dankzij Metakids worden grote stappen gezet op het gebied van diagnose en behandeling van metabole ziekten. Er is nog veel onderzoek nodig om alle vormen te detecteren en behandelbaar te maken. Dus, hoe meer geld er is voor onderzoek, hoe sneller we bij oplossingen komen. De opbrengsten van het Lions Golftoernooi op vrijdag 28 augustus 2020 gaan daarom naar Metakids. Zo is er meer geld beschikbaar voor onderzoek en oplossingen voor metabole ziekten.

De organisatie van het Golftoernooi is in handen van Lionsclub Zevenbergen in samenwerking met Lions Schiedam, Lions Hoekse Waard en Lions IJsselmonde. Lionsclubs bestaan uit een energieke groep vrienden die graag de handen uit de mouwen steken voor het goede doel.

Lionsclub Zevenbergen maakt deel uit van het wereldwijde Lions International netwerk. Onze (sponsor)acties hebben direct impact op verschillende (lokale) goede doelen, waarmee we een langdurige relatie hebben opgebouwd. Lionsclub Zevenbergen helpt hiermee een verschil te maken in onze maatschappij en uw leefomgeving.

Golftoernooi 2019 voor Hulphond Nederland

Golftoernooi 2018 voor Support Casper