Lions Symposium voor ondernemers over duurzaamheid & innovatie in gemeentehuis Moerdijk

Het symposium ‘De maakbare wereld? Door innovatie naar duurzaamheid!’ dat gepland stond op maandag 23 maart 2020 wordt uitgesteld wegens de maatregelen rondom het coronavirus.

Het symposium wordt georganiseerd door Lionsclub Zevenbergen in samenwerking met de gemeente Moerdijk, Port of Moerdijk en Ecotec. Zodra de nieuwe datum bekend is, communiceren we hierover via e-mail, onze website en social media kanalen. Wilt u op de hoogte blijven? Stuur dan een e-mail aan zevenbergen@lions.nl.

Heeft u zich al ingeschreven voor het symposium dan bent u automatisch ingeschreven voor de nieuwe datum. Schikt de nieuwe datum u niet of wilt u alsnog annuleren? Stuur een e-mail aan zevenbergen@lions.nl en u ontvangt het inschrijfgeld van ons terug.

 

Met het symposium willen we bijdragen aan de maatschappelijke discussie rond duurzaamheid, met name voor het bedrijfsleven, en met de opbrengsten van het symposium ondersteunen we diverse goede doelen.

Zodra de nieuwe datum bekend is, u kunt zich inschrijven via https://zevenbergen.lions.nl/LionsSymposium

Download hier de flyer.

Symposium biedt inzicht en expertise

Tijdens het symposium ‘De maakbare wereld? Door innovatie naar duurzaamheid!’ kijken we op macro en micro niveau naar echte innovaties, die maken dat het bedrijfsleven duurzamer wordt.

 

We bieden inzicht voor ondernemers: wat betekenen de lange termijn doelstellingen precies voor de lokale ondernemingen in Nederland, West-Brabant en Moerdijk? Welke gevolgen heeft dit voor uw kortere termijn doelstellingen als ondernemer?

 

Wat mag u van de overheid verwachten? Hoe gaat de (lokale) overheid het bedrijfsleven concreet ondersteunen in hun rol bij de verduurzaming van de maatschappij?

Bestaat de ‘maakbare wereld’ wel?

We denken vaak dat we een ‘maakbare wereld’ hebben. De vraag is of dit wel echt zo is.

De discussies rondom klimaat en milieu hebben vaak een negatieve insteek: we moeten meestal minder gebruiken en meer betalen.

 

Wij willen de focus leggen op vernieuwing, echte innovatie. Verbeteringen tonen, die bijdragen aan het milieuvraagstuk, maar tegelijk ons welvaartsniveau handhaven. Want dat is zeker mogelijk!

 

Tijdens het symposium De maakbare wereld? Door innovatie naar duurzaamheid!’ delen diverse sprekers hun expertise met u. We tonen u het proces van innovatie en aansprekende voorbeelden. En bewijzen hoe ondernemers hierdoor bijdragen aan een duurzame(re) wereld.

Sprekers en paneldiscussie

Meerdere experts delen hun kennis met u! Onderstaande sprekers belichten het thema: ‘De maakbare wereld? Door innovatie naar duurzaamheid!’, allen vanuit de visie van hun organisatie.

Richard Zwinkels, General Manager Shell Moerdijk  

Richard Zwinkels is de General Manager van Shell Moerdijk. De strategie van Shell is al gericht op een transitie van fossiele brandstoffen naar andere energiebronnen. Hij licht toe hoe Shell verwacht met haar strategie sterker uit de wereldwijde transitie naar koolstofarme energie te komen.

Klaas Kerssemakers, COO Anthony Veder  

De in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier gevestigde tankrederij Anthony Veder is één van Nederlands grootste rederijen, gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare gassen. De onderneming speelt een voortrekkersrol in de distributie van LNG, het vloeibare gas als alternatief voor stook- en dieselolie.

Désirée Brummans, wethouder duurzaamheid gemeente Moerdijk  

Désirée Brummans is wethouder bij de gemeente Moerdijk. Zij heeft duurzaamheid in haar portefeuille en de gemeente streeft er naar één van de groenste gemeenten van Nederland te zijn. Daarom kijkt de gemeente naar mogelijkheden voor zonne-energie, windenergie en warmtevoorzieningen.

Bart Vos, Professor School of Business & Economics, Maastricht University  

Prof. Dr. Ir. Bart Vos combineert state-of-the-art supply chain management onderzoek met praktische relevantie. Hij is momenteel hoogleraar Supply Chain Innovation aan de Universiteit Maastricht en wetenschappelijk directeur van het Brightlands Institute for Supply Chain Innovation (BISCI) in Venlo, Nederland.

Paneldiscussie

Na de presentaties is er een paneldiscussie, waar bezoekers vragen kunnen stellen aan zowel sprekers als vertegenwoordigers van gemeente Moerdijk.

Programma

14.30 Inloop

15.00 

- Bart Vos, Prof. School of Economics & Business, Maastricht University

- Klaas Kerssemakers, COO, Anthony Veder

- Richard Zwinkels, General Manager, Shell Moerdijk

16.30 Pauze

16.45 

- Désirée Brummans, Wethouder, Gemeente Moerdijk

- Paneldiscussie

18.15 Netwerkborrel met hapje (drinks & bites)

19.30 Afsluiting

Deelname en kosten

Symposium ‘De maakbare wereld? Door innovatie naar duurzaamheid!’

Datum: volgt

Tijd: volgt

Locatie: Gemeentehuis Moerdijk, Pastoor van Kessellaan 15, 4761 BJ Zevenbergen

Deelname: € 45,00 per persoon, studenten -met identificatiebewijs- € 25,00

 

Wilt u op de hoogte blijven? Stuur dan een e-mail aan zevenbergen@lions.nl.
 

Zodra de nieuwe datum bekend is, kunt u zich inschrijven via https://zevenbergen.lions.nl/LionsSymposium.

Download hier de flyer.

Lionsclub Zevenbergen ondersteunt goede doelen

Als Lionsclub willen wij actief bijdragen aan de maatschappij. Met dit symposium bieden we belanghebbenden ruimte voor zowel maatschappelijke discussie als de kans om van elkaar te leren. Tegelijk zamelen we geld in voor diverse goede doelen.

 

De organisatie van het symposium is in handen van Lionsclub Zevenbergen. Onze Lionsclub bestaat uit een energieke groep vrienden die graag de handen uit de mouwen steken voor het goede doel. Lionsclub Zevenbergen maakt deel uit van het wereldwijde Lions International netwerk.

 

Onze (sponsor)acties hebben direct impact op verschillende lokale goede doelen. Lionsclub Zevenbergen helpt hiermee een verschil te maken in onze maatschappij en uw leefomgeving.

 

Met hartelijke groet, namens het bestuur

 

Jürgen Gijzen

President