Bart Dirven van Lionsclub Zevenbergen

 rent voor “Spieren voor Spieren"

Op 7 oktober doet Bart Dirven mee met de Utattrail, een monstertocht van 105 km in het Atlasgebergte van Marokko, die binnen 36 uur afgelegd moet worden. Hij probeert hiermee als lid van Lionsclub Zevenbergen zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen voor “Spieren voor Spieren”, een stichting die alle 600 verschillende soorten spierziekten de wereld uit wil hebben.

Als om 6.00 uur het startschot klinkt voor deze ultra-trailrunwedstrijd is het nog koud en donker. Door de grote hoogteverschillen is het een prachtig landschap. Na maandenlange intensieve training in binnen- en buitenland hoopt Bart Dirven deze run te voltooien en zijn droom waar te maken.

Trailrunning is een nieuwe sport in opkomst, waarbij je rent door een bergachtig gebied waardoor je te maken krijgt met hoogteverschillen, ongelijke paden en waterwegen die overgestoken moeten worden. De paden bieden uitzicht op een adembenemend landschap en geven je het gevoel dat je op de top van de wereld loopt.

De TAU105 is een uniek avontuur en is een van de zwaardere hardloopwedstrijden van de wereld. Het vraagt een totale focus, maar de ongelofelijke emoties, ontroerende ontmoetingen en onverwachte overschrijdingen van je grenzen zijn het allemaal waard. De trail gaat over bergtoppen van in totaal 6500 hoogtemeters en is daardoor zeer moeilijk, ook door de extreme temperatuurverschillen van ’s nachts nul graden tot overdag 35 graden en het beperkt aantal verzorgings- en waterposten.

Binnen 36 uur hoopt Bart de finish te bereiken. Het zal een machtig moment worden om de finish te bereiken in de straten van Amskere in Marokko.

 “Spieren voor Spieren” zet zich in om vooral kinderen met een spierziekte meer kind te kunnen laten zijn, dus te kunnen laten rennen, spelen en sporten.

https://www.facebook.com/LionBartSpierenvoorSpieren

Wilt u Bart sponsoren? klik hier

Wilt u meer informatie en heeft u vragen? stuur een mailtje naar: pr.zevenbergen@lions.nl