Maar liefst 60 kratten voedsel ingezameld tijdens de Week van de Voedselbanken 2019

Voedselbank Moerdijk organiseerde ook in 2019 weer een voedselinzameling bij een aantal supermarkten in de gemeente Moerdijk. Met deze inzameling vroegen ze extra aandacht voor de Week van de Voedselbanken. Lionsclub Zevenbergen e.o. heeft zich met vrijwilligers ingezet om de actie tot een succes te maken.

Een prachtige opbrengst

Met hulp van vrijwilligers van Lionsclub Zevenbergen en de Voedselbank Moerdijk werd op zaterdag 19 oktober 2019 bij drie supermarkten in de regio voedsel ingezameld.

Mensen doneerden spontaan en de opbrengst was geweldig. Bij AH Zevenbergen zijn 18 kratten, bij AH Klundert zijn 28 kratten en bij Jumbo Fijnaart zijn 14 kratten met boodschappen ingezameld.

In totaal zijn zo 60 volle boodschappenkratten met gedoneerd voedsel verzameld voor de Voedselbank Moerdijk. Naast voedsel werden soms ook contanten en statiegeldbonnetjes afgegeven voor het goede doel.

Hartverwarmende reacties

Iedere donatie werd uiteraard gewaardeerd; ook als iemand alleen een blikje tomatenpuree gaf werd hij of zij hartelijk bedankt.

Het was hartverwarmend: soms liepen mensen terug de winkel in vanwege een vergeten boodschapje, waarna ze zich met de armen vol met producten weer bij de inzamelaars meldden. Er was zelfs iemand die een overvol boodschappenwagentje in z’n geheel bij de inzamelaars achterliet!

Extra producten wegens verbouwing

Naast de inzamelingsacties in de supermarkten was er nog een onverwachte kans. De Jumbo in Willemstad ging verbouwen en wilde graag meewerken aan de actie.

Met de hulp van een aantal Lions vrijwilligers zijn zo 20 volle kratten met artikelen uit de schappen gehaald en door Jumbo gedoneerd aan de Voedselbank.

Al met al kijken wij, samen met de Voedselbank Moerdijk, terug op een zeer geslaagde dag!

Onze Lionsclub bestaat uit een energieke groep vrienden die graag de handen uit de mouwen steken voor het goede doel. Lionsclub Zevenbergen maakt deel uit van het wereldwijde Lions International netwerk.

Onze (sponsor)acties hebben direct impact op verschillende lokale goede doelen, waarmee we een langdurige relatie hebben opgebouwd. Lionsclub Zevenbergen helpt hiermee een verschil te maken in onze maatschappij en uw leefomgeving.